Jaani seljanka

Jaani seljanka

Pärast jaaniõhtut saab järgi jäänud liha ära kasutada näiteks tummise supiga. Liha võib lisada just täpselt selle, mis parajasti järgi jäi.

KOOSTISOSAD

Umbes 300 g grillimisest järgi jäänud lihatooteid, nt TOORVORSTE RAJU REEDE ja PERE GRILL-LIHA
1 suurem sibul
1 porgand
2-3 marineeritud kurki
200 g tomatipastat
70o ml puljongit
sool, pipar, suhkur
serveerimiseks hapukoort
värske maitseroheline ja/või oliivid

VALMISTAMINE

Haki sibul peeneks ja prae väheses õlis paksupõhjalises potis. Lisa väikesteks kuubikuteks hakitud porgand ja lisa pool puljongist. Hauta tasasel tulel umbes 5 minutit. Samal ajal tükelda marineeritud kurk ja grilltooted. Lisa potti kurk ja soovi korral veidi kurgi marinaadi. Lisa liha, ülejäänud puljong ja tomatipüree. Maitsesta ja keeda kuni porgand on pehme. Serveeri hapukoore, oliivide ja maitserohelisega.

Jaani seljanka