Eesti Rohumaaveise steik särab kodusel peolaual suupistena

Eesti Rohumaaveise steik särab kodusel peolaual suupistena

Sellel aastal tähistatakse Eesti Vabariigi sünnipäeva pereringis ja et kodune peolaud sünnipäevale kohaselt rikkalikuks ja mitmekesiseks muuta, võiks serveerida ka mõned hõrgud suupisted. Unistus mahlasest steigist ei pea sugugi ootama grillihooaega, sest maitsev ja tervislik veiseliha sobib suurepäraselt ka suupistete valmistamiseks. Arke Lihatööstuse kaubamärk Eesti Rohumaaveis pakub välja kaks lihtsat ja efektset suupistet-eelrooga, mis võidavad iga lihasõbra südame.

Maitsva ampsu saladus peitub tooraines

Ideaalne võimalus ühendada suvisest grillipeost tuttavad maitsed koduse peolauaga on Karni kaubamärgi Eesti Rohumaaveise steigid. Vali romsteek, antrekoot või minutipihv ja võid kindel olla, et sul on maitseküllase roa valmistamiseks parim tooraine. Eesti Rohumaaveise kaubamärk tagab, et tegu on Eesti rohumaadel vabapidamisel, võimalikult looduslähedastes ja loomasõbralikes tingimustes kasvanud puhtatõulistelt lihaveistelt pärineva lihaga, mille parimad omadused on esile toodud tänu 2-3 nädalasele vaakummeetodil laagerdamisele. Kvaliteetne kasulikest vitamiinidest ja mineraalidest tulvil veiseliha on maitsva ampsu valmistamise eelduseks ja saladuseks.

Piprase veiseliha ja sinihallitusjuustu ampsud 

See soolane suutäis paitab maitsemeeli ja teeb au peolauale. Hõrk suupiste Eesti Rohumaaveise minutipihvist on mõnus maitseelamus, mis teenib kiidusõnu igalt gurmaanilt.

Vaja läheb:

  • 500 g Eesti Rohumaaveise steiki, nt minutipihvi
  • 60 ml oliiviõli
  • 2 sl värskelt jahvatatud musta pipart 
  • krõbedaid küpsiseid või näkileibasid 
  • punt vesikressi
  • Sinihallitusjuustu mousse:
  • 100 g pehmet sinihallitusjuustu
  • 100 g pehmet toorjuustu
  •  60 ml vahukoort

Tee nii:
Hõõru steigid sisse oliiviõli ja musta pipraga. Küpseta liha kuumal (grill) pannil kuni soovitud küpsusastmeni. Seejärel tõsta liha 10 minutiks puhkama, et lahti lõikamisel lihamahlad välja ei valguks. Samal ajal valmista sinihallitusjuustuvaht – sega omavahel kõik koostisosad, kuni segu on ühtlane ja kohev, vajadusel lisa meelepäraseid maitseaineid. Lõika steigid õhukesteks viiludeks. Serveerimiseks tõsta lihariba krõbedale soolasele küpsisele või näkileivale, lisa väike lusikatäis sinihallitus-juustu vahtu ja kaunista vesikressiga. 

Veiseliha teriyaki-vardad

Need hõrgud lihavardad täidavad kogu toa mõnusa lõhnaga. Eesti Rohumaaveise antrekoodist valmistatud vardad sobivad ideaalselt eelroaks.

Vaja läheb:

  • 750 g Eesti Rohumaaveise steiki, nt antrekooti 
  • maitse järgi soola-pipart 
  • puidust grillvardaid
  • Teriyaki-kaste:
  • 60 ml sojakastest
  • 60 ml vett
  • 2 sl riisiäädikat
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 3 hakitud küüslauguküünt
  • 2 tl hakitud ingverit
  • 2 tl maisitärklist

Kaunistuseks:

  • röstitud seesamiseemned
  • värskelt hakitud petersell

Tee nii:
Lõika steigid õhukesteks viiludeks, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta külmkappi. Pane grillvardad veega täidetud anumasse ja leota vardaid 10 minutit – nii ei lähe vardad grillimise käigus kõrbema. Kastme jaoks sega potis omavahel kokku kõik koostisosad. Tõsta pott pliidile ja kuumuta segu keskmisel kuumusel kuni paksenemiseni. Nüüd aja liharibad vardasse. Küpseta lihavardaid kuumal grillpannil 3–4 minutit mõlemalt poolt või kuni sobiva küpsusastme saavutamiseni. Grillimise käigus pintselda vardaid ohtralt Teriyaki kastmega. Valmis lihavarrastele annavad viimase lihvi röstitud seesamiseemned ja värskelt hakitud petersell. 

Kaunist Eesti Vabariigi sünnipäeva soovib Karni!
Eesti Rohumaaveise steik särab kodusel peolaual suupistena